Over mij

Veelgestelde vragen aan eigenaar Harry Troost

Waarom gaat iemand in de week dat hij 70 jaar wordt een Galerie beginnen/openen?
Nou gewoon, omdat het er eerder niet van gekomen is. In 2019 concrete plannen gemaakt en de aanzet gedaan om een Galerie te beginnen en toen… kwam Corona en werd alles anders/de wereld op z’n kop.
Altijd al een Galerie willen hebben?
Nee, wel altijd naar kunst gekeken. Net zoals heel veel mensen er soms van kunnen genieten, maar ook er helemaal niets aan vinden.
Wat zijn jouw voorkeuren/waar houdt je het meest van?
Ik ben een liefhebber van vooral schilderijen, schetsen/tekeningen en aquarellen. Houtsnijwerken kunnen mij vaak ook wel bekoren.
Bezit je zelf veel kunst?
Ja, nogal. Ik ben een echte verzamelaar wat dat betreft.
Voorkeuren?
Niet echt, iets pakt of boeit me of het zegt me niets.
Uitgesproken mening?

Soms wel. Bijvoorbeeld Salvador Dali; veel van zijn werken – daar kan ik echt van genieten. In 1970 was er in Rotterdam een grote expositie van Dali in het museum Booijmans van Beuningen. Ik ben daar als jongen van 18 jaar drie keer naar toe geweest, ik was compleet flabbergasted. Echt fantastisch vond ik het en dat is eigenlijk nog steeds zo.

Ben je zelf ook kunstenaar?

Helaas niet. Ik kan niet tekenen of schilderen, niets van dat alles. Helemaal geen aanleg voor. Veel bewondering voor mensen die dat wel kunnen. Sommigen hebben die gaven gewoon meegekregen en weer anderen hebben het zich aangeleerd. Knap hoor!

Wat kunnen we verwachten van Galerie ZwarteWaal?

Exposities van kunstenaars uit binnen- en buitenland, maar vooral ook van items/aparte onderwerpen, zoals bijvoorbeeld: Landschappen / Maritiem – Havens – Boten – Schepen / Stillevens / Vogels / Ogen / Monden / Schoenen / Pop – Artiesten / Naakten / etc.

Harry Troost
Betaalbare Kunst
Affordable Art