Gerke Rienks

Gerke Rienks (1979 – Groningen) is een Nederlandse kunstenaar, geboren in Groningen. Begon zijn carrière op vroege leeftijd en verhuisde later naar Amsterdam. Rienks’ Popart stijl toont vaak beroemde muzikanten en meer dan eens ook aantrekkelijke vrouwen.

Eerder werk van Gerke Rienks is heel anders. Hij begon als abstract schilder. Zijn inspiratie kwam van bekende Nederlandse kunstenaars als Karel Appel en Willem de Kooning. Zijn vroege werk staat bekend als De Friese Jaren. Pas eind 1990 stapte Gerke over op een meer figuratief genre: Pop Art. Dit evolueerde tot het grote werk dat hij tegenwoordig maakt. Gerke Rienks gebruikt een zeer herkenbare techniek om zijn kunst te maken. Het heet anamorfische kunst. Hij gebruikt een anamorfische techniek - om verbluffende popart te creëren. Als je te dicht bij zijn werken staat > zie je gewoon een stel zwarte strepen. Maar als je uitzoomt – verder af gaat staan – zie je de kunstenaars intentie. De zwarte strepen zijn zo uitgelijnd dat ze mensen duidelijk afbeelden.

Een anamorfose is een vertekende afbeelding die alleen gezien vanuit een bepaalde hoek of onder bepaalde optische voorwaarden er realistisch uitziet.

Bekijk schilderijen Gerke Rienks >

Betaalbare Kunst
Affordable Art